Cykelrum 


Det finns tre cykelrum i fastigheten, ett i Timmermansgatan 12, ett i Hornsgatan 66 och ett i Hornsgatan 66A. 


Hornsgatan 66A

Cykelrummet i Hornsgatan 66A är utrustad med krokar och skall användas av er som inte använder era cyklar så ofta, eller för långtidsförvaring av cyklar.

Inga cyklar skall parkeras på golvytan. 


Hornsgatan 66
Cykelrummet i Hornsgatan 66 är utrustat med vägg-monterade cykelhållare (WheelyLift’ar) och skall användas av er som cyklar dagligen eller regelbundet.

Om ni inte cyklar ofta, eller vill förvara era cyklar under kortare eller längre tid (t.ex. över vintern), flytta då era cyklar till Hornsgatan 66A så de som cyklar dagligen eller regelbundet kan använda cykelhållarna. 

Inga cyklar skall parkeras på golvytan.

Klicka på länken nedan om ni vill veta hur man använder WheelyLift’ar:WheelyLift video


Timmermansgatan 12
Cykelrummet i Timmermansgatan 12 är utrustat med både vägg-monterade cykelhållare (VelowUp'ar) och krokar. Cykelhållarna skall användas av er som cyklar dagligen eller regelbundet.


Om ni inte cyklar ofta, eller vill förvara era cyklar under kortare eller längre tid (t.ex. över vintern), använd krokarna istället. 

Inga cyklar skall parkeras på golvytan.

Klicka på länken nedan om ni vill veta hur man använder VelowUp'arna: WheelyLift video

 


Att tänka på: 

  • Definition i föreningen, för Cykel:
    Är en med max två hjul och max ett pedalpar, ej motordriven. Således t.ex. ingen tandemcykel, lådcykel eller motordriven cykel/sparkcykel, räknas som cyklar i dessa sammanhang. Undantaget: Barn Trehjuling samt eldriven cykel/sparkcykel. 
  • Alla cyklar, och annan utrustning, som parkeras på allmänna ytor måste vara märkta med er lägenhets nummer. Om de inte är märkta betraktas de som “övergivna” och kommer att flyttas bort. Vill ni ha brickor för att märka er cykel, barnvagn eller rullator, kontakta cykel@gropen28.se 
  • Var vänlig och prioritera användandet av cykelhållarna i H66 och T12 för dem som cyklar dagligen. Cyklar du inte dagligen eller regelbundet, använd krokarna i cykelrummet på Hornsgatan 66A eller T12! 
  • Om någon långtids-förvarar sin cykel i en cykelhållare, undvik att flytta den själv. Titta på märkningen vem som äger den och kontakta denne och be hen flytta den. 
  • Inga cyklar skall parkeras på golvytan. Använd cykelhållarna eller krokarna så fungerar det bättre för alla. 
  • Lås inte fast cyklarna i varandra eller i cykelhållarna.
  • Om man inte vill förvara sin cykel, barnvagn eller rullator i ämnade utrymmen så är det egna förrådet/källarförrådet det bästa alternativet. 

På grund av brandsäkerhet och tillämpning av gällande lagar får man INTE ställa cyklar, barnvagnar eller rullatorer samt lösa föremål på gårdsplan, i trappuppgångarna eller på loftgångar

Uppdaterat 2022-11-20